دوربین تلفن هوشمند یا دوربین کامپکت ؟

سایت dxomark که کارش رتبه بندی دوربینها است گزارشی را منتشر کرده که در آن دوربین تلفنهای همراه امروزی با دوربینهای کامپکت سالهای اخیر مقایسه شدهاند. Dxomark در گزارش خود میگوید که گنجانیدن مگاپیکسلهای بیشتر بر روی سطح یک سنسور لزوماً به معنای کیفیت عکس بهتر نیست . پیکسلهای کوچکتر و در نتیجه سطح کوچکتر سنسور باعث جذب نور کمتر میشود که معمولاً این امر، منجر به عکسهایی با نویز بیشتر خواهد شد که نسبت آن را در مقایسه با یک دوربین کامپکت میتوانید در تصویر زیر ببینید:
در عین حال بسیاری از دوربینهای موبایل برای کاستن از میزان نویز، فیلترهایی را روی عکسها اِعمال میکنند که باعث از دست رفتن جزئیات و بافت اجزا ثبت شده در تصویر میشوند. مثلا در تصویر زیر، فیلتر کاهش نویز روی عکس گلکسی اس ۳ اِعمال شده ولی روی عکس آیفون ۴S اعمال نشده. اولی نویز کمتری دارد ولی جزئیات تصویر نیز کاهش یافته، در حالی که دومی جزئیات بهتری دارد ولی نویز آن هم زیاد است:
Dxomark در گزارش خود به این نتیجه رسیده که کیفیت عکس دوربین تلفنهای هوشمند امروزی، بهتر از کیفیت دوربینهای کامپکت “گران قیمت” ۵ سال پیش هستند:
و لابد میپرسید که در زمینه فیلمبرداری این مقایسه چگونه است؟ یکی از بهترین کیفیتهای فیلمبرداری در تلفنهای هوشمند تست شده توسط Dxomark تا کنون، متعلق به گلکسی اس ۳ است. همانطور که در نمودار زیر میبینید، گلکسی اس ۳ از این نظر یک سر و گردن بالاتر از دوربین Powershot S100 از کانن که فقط یک سال پیش عرضه شده، قرار میگیرد:
با توجه به اینکه دوربینهای کامپکت high-end قیمتهای بالایی دارند، به نظر میرسد که امروزه خرید یک تلفن هوشمند که از دوربین عالی برخوردار باشد به صرفهتر است ضمن اینکه یک مثل قدیمی هست که میگوید: «بهترین دوربین آن دوربینی است که بیشتر همراه تو است» و در عمل هم دوربینی که مشخصات برتری دارد ولی به دلیل اندازه و سختی حمل، حوصله جا به جا کردن آن را نداریم، واقعاً فایده خاصی ندارد. اما در مقابل دوربین تلفن هوشمند تقریباً همیشه همراه ما است و بنابر این هر چند کیفیت عکس آن تا حدی نسبت به دوربینهای کامپکت پایینتر است، ولی در مقابل همیشه امکان استفاده از آن را داریم و به اصطلاح دکوری نیست.
در سوی دیگر از آنجایی که تلفنهای هوشمند تبدیل به نقطه تمرکز بسیاری از کمپانیهای تکنولوژیک شدهاند، پیشرفت تکنولوژیهای مرتبط با این دستگاهها نیز نسبت به دستگاههایی که اقبال عمومی کمتری به آنها است، سریعتر خواهد بود. در نتیجه میتوان گفت که به زودی دوربینهای کامپکت لااقل برای کاربران عادی -و نه عکاسهایی که همیشه نیاز به همراه داشتن یک دوربین جمع و جور دارند- به دست فراموشی سپرده خواهند شد و تلفنهای هوشمند جای آنها را خواهند گرفت.
قرار است Dxomark در هفتههای آتی جزئیات بیشتری از گزارش خود ارائه کند. باید دید چه موارد چشمگیری در آن یافت میشود.
اگر از اين نوشته لذت برديد براي رفع خستگي ما ، يک فنجان قهوه مهمانمان کنيد!
توضيحات نوشته به زبان اصلي
What is the best cameraphone available on the market? Does the incredible Nokia 808 PureView sensor mean the end of the DSC era? How fine are full HD videos shot with your smartphone compared to DSC's ones? Here are our answers…
Is a smartphone worth using as a digital still camera?
Like the iPhone 5, most of today’s competitive smartphones sport a camera with a sensor of at least 8megapixels. This is a far cry from one of the world’s first mass-produced camera cellphones, the Sharp-made J-SH04, which had a sensor resolution of 110,000 pixels, or just 0.1-Mpix. Nokia has blown all of these specifications out of the water with its new, bulky, 41-megapixel Nokia 808 PureView.
But shrinking and squeezing more megapixels onto a sensor’s surface does not necessarily translate to better image quality. Smaller pixels and their reduced area-size absorb less light, which consequently leads to a reduction in their signal-to-noise ratio, often leading to noisier images, as can be seen in the following graph comparing a smartphone and a DSC (both with 12-Mpix sensors).